Petua tahan lama

Petua Tahan Lama berdasarkan orang tua-tua dahulu kala adalah lebih baik untuk kita amalkan kerana petua-petua ni tak ada menggunakan sebarang supplement dan hanya fokus kepada permainan dan peningkatan diri kita sendiri.

Perlu juga diingatkan aksi bersama pasangan masing-masing ini adalah lebih seronok dan memuaskan jika kedua-dua belah pihak mengambil inisiatif yang sama untuk kesejateraan rumah tangga.

Bak kata pepatah “Isteri puas, abang senyum”. 🙂

 1. Amalkan pemakanan yang sihat sepanjang masa 

  Ramai orang selalu terlepas pandang bab pemakanan bila minta petua untuk tahan lama ni.Tahukah anda Zakar memerlukan darah yang mengalir dengan lancar dan oksigen untuk berkasi dengan baik.

  Sekiranya saluran darah anda tidak baik ini boleh menjadi salah satu punca untuk ketidakstabilan pengaliran darah.

  Salah satu penyebab salur darah tersumbat adalah dari kolestrol yang tinggi.

  Elakkan pemakanan yang terlalu berminyak dan berkolestrol tinggi. Elakkan minuman dan makanan sejuk 6 jam sebelum berjimak dengan pasangan anda.

  Banyakkan pemakanan yang mengandungi antioksida yang tinggi seperti dark chocolate, blackberri, dan lain-lain lagi.

 2. Senaman keseluruhan badan
  Senaman ringan selama 10-20 minit setiap hari dapat meningkatkan perjalanan darah dan pertambahan oksigen ke dalam darah.

  Senaman ini perlu dilakukan oleh kedua-dua pasangan bagi memastikan kesihatan terjamin dan selesa ketika berjimak.Tidak lupa juga tambahkan sedikit senaman kardio seperti berjogging, bermain badminton, lari setempat dan lain-lain.

  Stamina sangat penting untuk beraksi kerana setiap kali berjimak semua orang akan kehilangan tenaga yang banyak.

  Tak ada guna jika anda pakai ubat kuat atau gel gambir emas yang mampu menegang selama 45 minit tetapi stamina hanya 10 minit.

  Perlu di seimbangkan kesihatan dan kenikmatan.

 3. Kurangkan Berat BadanTahukah anda berat badan yang berlebihan mampu melemahkan tenaga batin dan menyebabkan zakar tidak menegang dengan keras.

  Secara tak langsung mengakibatkan ejakulasi pramatang.Tak sempat puas lagi dah terpancut begitulah boleh diibaratkan bagi mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan.

  Mengikut kajian juga bagi mereka yang mempunyai berat badan berlebihan, zakar akan menjadi lebih pendek.

  Ini telah menghilangkan salah satu punca kepuasan bagi pasangan.
  Boleh rujuk sumber di link ini http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/08/05/erectile.dysfunction.lose.weight/index.html

  Orang tua-tua bagi petua tahan lama ni sebab tak ramai dari mereka dahulu yang obesiti kerana mereka kerja membanting tulang dan berpanas.

  Mereka bersenam lebih 5 jam sehari dengan bekerja. Berbeza dengan keadaan hari ini dimana ramai yang bekerja di dalam pejabat dengan berudarakan penghawa dingin.

 4. Kawal Pernafasan

  Selalu dengar orang pesan jangan gelojoh betul tak?Sebenarnya pesanan tu betul sebab untuk pernafasan sedang berjimak. Pernafasan kena relax, tenang dan bernafas macam dalam keadaan normal.

  Jangan bernafas macam orang yang tengah lari 100 meter.

  Ingat ya anda bukan macam USAIN BOLT!

Kesimpulannya kat sini adalah kesihatan memainkan peranan penting dalam meningkatkan ketahanan dalam berjimak. Kita boleh simpulkan dalam peratusan 70% kesihatan badan, 20% skill, 10% pernafasan.

Akhir sekali bagi menutup petua tahan lama dengan satu petua paling mujarab iaitu pengalaman berjimak mampu miningkatkan ketahanan anda dan kepuasan pasangan.

SHARE
Previous articlePengiklanan
Next articleGambir Emas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here